ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η παιδική αυτοάμυνα καθιστά ικανά τα παιδιά, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και τις φυσικές και πνευματικές τους ικανότητες. Χωρίζεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες. Το kiddy krav maga για ηλικίες από 5 – 7 ετών. Το kids Krav maga για ηλικίες από 8 – 10 ετών και το junior krav maga για παιδιά από 11 – 14 ετών.

Μαθήματα Krav Maga kids από τον εκπαιδευτή Απόστολο Κανακόπουλο G4 (IKMF Hellas)

ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μέσω της εξάσκησης στο Κραβ Μαγκά τα παιδιά διδάσκονται πώς να αναγνωρίζουν συνηθισμένες απειλές, όπως παλληκαράδες (bullies) και απαγωγείς. Η εξάσκηση στοχεύει επίσης στο να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή τους, να χτίσει αυτοπεποίθηση, σεβασμό και πειθαρχία. Οι μέθοδοι του Κραβ Μαγκά για παιδιά της IKMF, ειδικά στις νεώτερες ηλικίες, διδάσκονται στα παιδιά κυρίως μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τον συντονισμό των μελών του σώματός τους, να ακολουθούν οδηγίες και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Μέσω των παιχνιδιών αυτών τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αποφεύγουν τις επιθέσεις και πώς να αμύνονται όταν αυτό είναι απαραίτητο, με τελικό σκοπό τη διαφυγή. Το Κραβ Μαγκά για παιδιά ανοιχτά και με προσοχή εξηγεί στα παιδιά σενάρια επιθέσεων τις οποίες είναι πιθανόν να δεχτούν, τη διαφορά μεταξύ του να υποστούν τις ενοχλήσεις ενός παλληκαρά συμμαθητή τους ή ενός αγνώστου ενήλικα, τις επιλογές τους καθώς και το ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή τους αναλογικά σε κάθε περίπτωση κ.α. Τα παιδιά τα οποία εξασκούνται στο Κραβ Μαγκά διδάσκονται πώς να δεσμεύονται σε έναν στόχο και αποκτούν υπομονή, επιμονή και αντοχή. Διδάσκονται πώς να εκτιμούν και να είναι υπερήφανα για τις κατακτήσεις τους όταν μαθαίνουν μία καινούργια τεχνική ή περνούν τις εξετάσεις επιπέδων τους. Αποκτούν μία χειροπιαστή αίσθηση του μονοπατιού το οποίο βαδίζουν και της προόδου τους και συνειδητοποιούν ότι κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος. Στη διαδικασία αυτή κάνουν επίσης και μία καταπληκτική και ειδικά σχεδιασμένη για την ηλικία τους γυμναστική!
19983819 1270410326417995 2281467567426464533 O
Προκειμένου ένας εκπαιδευτής της IKMF να πιστοποιηθεί στη διδασκαλία για παιδιά, θα πρέπει πρώτα να περάσει το Σχολείο Εκπαιδευτών για Παιδιά (KIC). Όπως και με τις υπόλοιπες εξειδικευμένες ομάδες οι οποίες έχουν τα ειδικά τους χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ανάγκες και μοναδικές υποκατηγορίες, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά στον κόσμο του Κραβ Μαγκά.
  • Χαρακτηριστικά των παιδιών
  • Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θεωρούμε τα παιδιά ως ειδική κατηγορία είναι η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή τους σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος.
  • Απειλές
  • Μπορούμε να κατατάξουμε τις απειλές τις οποίες είναι πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί σε τρεις κατηγορίες: Κινδύνους από το περιβάλλον τους. Κινδύνους κατά της ζωής τους από ενήλικες. Αντιμετώπιση ενδοσχολικών απειλών, επιθέσεων ή καυγάδων με συμμαθητές τους ή άλλα παιδιά.